Πρόσκληση στην έκθεση “Βελονιές Ζωής. Η Δαντέλα στη Μύκονο” | 2013

///Πρόσκληση στην έκθεση “Βελονιές Ζωής. Η Δαντέλα στη Μύκονο” | 2013

Πρόσκληση στην έκθεση “Βελονιές Ζωής. Η Δαντέλα στη Μύκονο” | 2013

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου, διοργανώνει έκθεση με τίτλο: Βελονιές ζωής- η δαντέλα στην Μύκονο, από 1 έως 9 Αυγούστου 2013, στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.

Η έκθεση, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών του Συλλόγου για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στηρίχθηκε σε έρευνα πεδίου της Προέδρου του Συλλόγου Δήμητρας Νάζου με την πολύτιμη αρωγή του Διοικητικού Συμβουλίου, μελών του Συλλόγου και κατοίκων του νησιού.

Θα εκτεθούν πολλά διαφορετικά είδη δαντέλας από την συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου αλλά και από συλλογές οικογενειών Μυκονιατών: τούλι, λασέ, κοπανέλι, μπιμπίλα, φιλέ, αζούρ.  Τα εργόχειρα χρονολογούνται από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα έως τις μέρες μας. Το στήσιμο της έκθεσης θα επιμεληθεί η μουσειολόγος  Μίνα Καραγιάννη ενώ η Πηνελόπη Θωμαΐδη  θα δημιουργήσει ψηφιακή εγκατάσταση στην πρόσοψη του εκθεσιακού χώρου.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Αυγούστου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι (1ος όροφος)στις 8μ.μ.

Ομιλητές: Μίνα Καραγιάννη, μουσειολόγος – επιμελήτρια, Άννα Μπατή μέλος του Συλλόγου. Θα προλογίσει η πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Νάζου.

Θα προβληθούν φωτογραφίες και συνεντεύξεις γυναικών για την πορεία της δαντέλας στην Μύκονο.

Διάρκεια έκθεσης: 1 έως 9 Αυγούστου 2013. Ώρες λειτουργίας: 11.30’ – 13.30’  & 19.00’ – 23.00’.
Εγκαίνια: Σάββατο 3 Αυγούστου στις 20.00’ (στον 1ο όροφο).
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου « Μαρία Ιγγλέση», αίθουσα Ματογιάννι.

Με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου.

By |2019-01-21T16:09:24+00:00January 15th, 2013|ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Εκθέσεις|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment