Εκδήλωση Κοπής Πίτας 2020

//Εκδήλωση Κοπής Πίτας 2020

Εκδήλωση Κοπής Πίτας 2020

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου από τον π. Γεώργιο Κουσαθανά. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άννα Αθυμαριτη, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου καλή και δημιουργική χρόνια κι έκανε μια αναδρομή στο έργο του Συλλόγου.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά και το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιχορήγηση που παρείχε στο Σύλλογο μέσω της ετήσιας επιχορήγησης των Πολιτιστικών Συλλόγων του ποσού των 8.500 ευρώ για το προηγούμενο έτος. Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχει οικονομικά με το ποσον των 8.000 ευρώ στην επανέκδοση του βιβλίου της αείμνηστης Βαγγελιώς Καμμή “Μυκονιάτικα Σκουλαρίκια” και ότι στόχος του Συμβουλίου είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαστήρι “Λαϊκής Τέχνης”.

Τις ευχές του στο Διοικητικό Συμβούλιο  για την νέα χρόνια εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους κι έκανε αναφορά στην μεγάλη συμβολή του Συλλόγου στη Μυκονιάτικη κοινωνία σε βάθος  χρόνου.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε η κλήρωση για το φλουρί το οποίο κέρδισε η κυρία Άρτεμις Κουσαθανά. Τον τυχερό λαχνό κατόπιν πρότασης της Προέδρου κ.Αθυμαρίτη, τράβηξε ο Δήμαρχος και κέρδισε το μεγάλο δώρο του Συλλόγου εν μέσω πολλών χειροκροτημάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Μυκονου καθώς και αρκετά μέλη του Συλλόγου.

By |2020-03-04T16:04:43+00:00March 4th, 2020|ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment