ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GIOVANNA

Ο ΠΛΓΣΜ συμμετέχει στο πρόγραμμα GIOVANNA - Grundtvig

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου συμμετέχει στο πρόγραμμα GIOVANNA ,που εντάσσεται  στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Grundtvig προγραμμάτων –Δια Βίου Μάθηση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

giovanna - grundtvig

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τέσσερεις χώρες ,Γαλλία ,Ισπανία ,Σουηδία ,Ελλάδα και οι εργασίες του διαρκούν δύο χρόνια 2013-2015.

Το έργο επικεντρώνεται σε δύο άξονες προτεραιότητας : στην αξιοποίηση των εμπειριών και των βασικών ικανοτήτων των ενηλίκων πολιτών που παρέμειναν ενεργό τμήμα της κοινωνίας  και στην αναγνώριση της αυτοπεποίθησης και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης, ενισχύοντας την συμμετοχή των ηλικιωμένων στην μάθηση των άλλων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει αυτοβιογραφικές μεθοδολογίες σε γυναίκες άνω των 50 ετών ,που εμπλέκονται στον εθελοντισμό και στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών εντοπίζοντας ,αξιοποιώντας και διαδίδοντας την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν μέσω επίσημων ή ανεπίσημων διαδικασιών και την επιθυμία να μεταδώσουν την δική τους πολιτιστική κληρονομιά  μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε μια κοινωνία πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος , μέσω αυτοβιογραφικών συνεντεύξεων ,5 Giovanna’s από κάθε χώρα θα πουν την ιστορία τους ,γιατί είναι αφοσιωμένες στην κοινωνία των πολιτών ; πως μπορούν να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους σε άλλους ανθρώπους ;ποιες ικανότητες –δεξιότητες  χρησιμοποιούν στην εθελοντική τους προσφορά  κ.ά.

Κάθε ιστορία θα καταγραφεί στην αυθεντική της γλώσσα και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και σε μια σελίδα στο facebook (Giovanna Ambassadors ) για την εκλογή της καλύτερης Giovanna σε κάθε χώρα –εταίρο, με μια περίληψη στα αγγλικά προς όφελος των Ευρωπαίων χρηστών.

Οι καλύτερες ιστορίες θα βραβευτούν κατά την διάρκεια μίας τελικής Ευρωπαϊκής  εκδήλωσης στις 8 Μαρτίου του 2015.

Για μια καλύτερη Ευρώπη το πρόγραμμα στοχεύει:

-Να δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο Ενεργών Πολιτών –Πρεσβευτών που θα είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση και στην εξάπλωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και στην στην οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος .

-Να διευκολύνει την ενσωμάτωση των ηλικιωμένων ανθρώπων στην κοινωνία τονίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους .

-Να κινητοποιήσει άλλους ανθρώπους ,ιδιαίτερα αν έχουν συνταξιοδοτηθεί , να  παραμείνουν ενεργοί πολίτες.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα HTML tags και attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>