ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΓΣΜ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου -
Καλοκαίρι 2015

εκδηλώσεις ΠΛΣΓΜ καλοκαίρι 2015

23 ΙΟΥΝΙΟΥ: Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα με τις φωτάρες του Αι-Γιαννιού και το κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς στις 9 μμ, στην πλατεία του Αγ.Αντώνη στους Κάτω Μύλους. Φέρτε τα καλούδια σας και ελάτε να βεγγερίσουμε με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

11-19 ΙΟΥΛΙΟΥ: Παρουσίαση της αναδημιουργίας της γυναικείας φορεσιάς της Μυκόνου του 18ου αιώνα του περιηγητή Π.Τουρνεφόρ, απο τον ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι. Ώρα 8 μμ. Θα ακολουθήσει η εκθεση της φορεσιάς στην οικία Βενιέρη-Κορνηλάκη, με παράλληλη παρουσίαση 18 εικαστικών έργων γυναικών καλλιτεχνών εμπνευσμένων από την μελέτη του μυκονιάτικου και του αιγιακού υλικού πολιτισμού. Την έκθεση επιμελείται η μουσειολόγος κ.Μίνα Καραγιάννη και θα ειναι ανοικτή για το κοινό 7.30-10.30 μμ. Η φορεσιά για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα είναι στο μουσείο «Το σπίτι της Λένας», ανοικτά για το κοινό κάθε μέρα 6.30 – 9.30 μμ.

31 ΙΟΥΛΙΟΥ: Παζάρι παραδοσιακών εδεσμάτων, στις 6:00 το απόγευμα, απέναντι από την Alpha Bank στο Ματογιάννι,εξω από την οικία Βενιέρη-Κορνηλάκη. Ευπρόσδεκτες οι προσφορές όλων των μελών μας, ειδικά τοπικών συνταγών.

14-23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Παζάρι χειροτεχνημάτων και καλλιτεχνημάτων από τοπικούς δημιουργούς στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας στην πλατεία της Άνω Μεράς, σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών Ανωμερίτισσες. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Ιουλίου στις κ.Εφη Συριανού 6946772737 και κ. Μαρία Ασημομύτη 6976576947.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που στηρίζετε έμπρακτα το έργο του. Καλό καλοκαίρι! Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα HTML tags και attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>